divendres, 7 de gener del 2011

Empitjoren les condicions de vida de la població castellonenca.



Segons declarava la regidora de Benestar social de l’Ajuntament de Castelló el passat 25 de novembre, les sol.licituds de prestacions econòmiques als serveis socials havia augmentat aquest any 2010 un 34% respecte l’anterior. Segons aquesta mateixa font, unes 40.000 persones s’havien acostat als serveis socials per rebre algún tipus d’ajuda econòmica (alimentació, escolarització, menjador escolar, ajudes de lloguer o hipoteca, etc..). Aquestes xifres triplicarien les registrades en 2008, quan foren quasi 13.000 persones les sol.licitants.

A les situacions d’atur, marginació social i exclusió, s’uneixen ara l’agreujament de la precarietat laboral per a aquelles persones treballadores que encara mantenen o troben treball. Segons fonts del Ministeri de treball, entre 2008 i 2009 la població assalariada castellonenca ha perdut una mitjana de 900 euros en els seus ingresos anuals.

El diari Las Povincias del 26 de novembre es feia també ressò del problema que estava començant a ocasionar l’afluència de persones indigents o amb necesitat econòmica als contenidors de basura de molts municipis de les comarques: Onda, Vinaròs, Benicarló, Vall d’Uixò, Burriana… Els respectius Ajuntaments es plantegen incrementar el control polcial i inclús aprobar ordenances repressives amb aquestes pràctiques.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El dijous de la setmana passada i el diumenge de l'anterior, van eixir unes notícies al diari Mediterráneo de Castelló parlant del treball en negre: que si han augmentat les denúncies, la quantitat que es defrauda, etc.

Llegint aquells articles semblava que els únics culpables, els únics aprofitats eren els treballadors, es suposa que cobrant subsidi, els pemsionistes, etc.
No parlaven de l'aprofitament dels empresaris o de qui contracta, etc.

El que està clar és que ja anteriorment a l'actual "crisi" ja hi havia treball en negre: recordem que sobretot a la construcció i aquest era un dels elements bàsics de la seua priramidal i fatal expansió.

Demanaria els membres de l'Observatori per tal si trobeu alguna informació fidedigna al voltant del treball en negre a la Plana.

Observatori Social Castelló ha dit...

Gracies per la participació y el comentari. Intentarem posar-nos al tema, tot i que agraïm que ens feu arribar enllaços a les noticies o textos vostres.

Salut

Anònim ha dit...

A la premsa castellonenca d'ahir, 20 de gener de 2011, ens assabentem que el magatzem de productes agrícoles de Vila-real Frutinter i l'empresa de treball temporal Manpower amb la intermediació de dos ciutadans de Vinaròs, mantenien treballant en negre collint taronges a uns 70 pakistanesos.

Només una xicoteta mostra d'allò que es coneix com a economia submergida, en un temps d'excuses per tal de retallar les pensions: la falàcia del dèficit de l'assegurança social, etc.