divendres, 7 de gener del 2011

Asfixies hipotecaries a les comarques de Castelló

Segons feia públic ADICAE el passat més de novembre, 4.861 families castellonenques han perdut la vivenda per no poder pagar la hipoteca entre 2007 i 2010. Entre aquests anys, la xifra d’execucions hipotecaries ha anat duplicant-se any a any, pel que al tancar el 2010, ADICAE apunta al voltant de 3.000 execucions hipotecaries aquest any.

L’any 2009, segons un estudi de la publicació “Pública subasta”, es varen treure a subasta judicial un mínim de 10 vivendes a la semana a la provincia de Castelló, provinents d’execucions hipotecaries. Un total de 485 vivendes es varen subastar per procediment judicial, a les que hi hauria que sumar les subastades directament per entitats bancaries o per l’Agencia Tributaria (Mediterraneo, 6/8/2010).

Segons recollía també el periòdic Mediterraneo (6/8/2010), un 30% de les families castellonenques amb hipoteca varen haver de retardar o aplaçar algún dels pagaments per motius econòmics l’any 2009. Aquell any, més de 22.000 persones varen acudir a les oficines bancàries per modificar les condicions de la hipòteca, una mitjana de 85 cada dia laborable. El periòdic, que citava l’Agencia Negociadora de Productes Bancaris, ressenyava també que un 50% de families amb hipoteca declarava tenir molts problemes per arribar a fi de mes i pagar les quotes.

Segons fonts de la Policia Local de Vila-real, la col.laboració d’aquest cos amb els agents judicials per a embargar les vivendes a les persones que ja no poden pagar el deute amb el banc s’han triplicat entre 2009 i 2010. En aquest periode, s’han passat de 124 embargaments de vivendes en 2009 a 370 aquest darrer any.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Espectacular la pujada de Vila-real. Teniu estadístiques (desocupacio, desocupació al taulell, etc.) de la "perla" de la Plana Baixa.

Anònim ha dit...

a diversos "foros" de la pàgima web "Vila-real.com" hi ha informació interessant...

Observatori Social Castelló ha dit...

Moltes gracies. Seguirem buscant informació. Benvingudes totes les aportacions.