dissabte, 24 de maig del 2008

Violencia de gènere al País Valencià.

A partir de l'anàlisi de les dades disponibles a la web del "Instituto de la Mujer" sobre assassinats masclistes, podem destacar varies qüestions relatives al País Valencià:

En el període entre 1999 i 2008 han mort assassinades
un total de 584 dones a tot l'Estat espanyol



- En primer lloc, en el període entre 1999 i 2008 (fins al 20 de maig) han mort assassinades un total de 584 dones a tot l'Estat espanyol, una mitjana de quasi 60 dones a l'any. Al País Valencià, durant aquest període han mort 76 dones, el 13% del total de morts i ocupant el tercer lloc darrere d'Andalusia (20'2%) i Catalunya (14'4%).

- Si tenim en compte la taxa de dones assassinades per milió de dones, es a dir, la proporció d'assassinats masclistes sobre el total de població femenina, el País Valencià ocupà l'any 2007 el cinquè lloc, amb 4 dones assassinades per cada milió de dones.

El País Valencià ocupa el tercer lloc en número d'assassinats masclistes,
i el cinquè lloc en assassinats per cada milió de dones.

- Durant l'any passat, es varen produir 9.360 denuncies de dones cap a parelles o ex-parelles per maltractaments, un 14'8% del total estatal. Sent el País Valencià la tercera CC.AA en número de denuncies, darrere d'Andalusia i Madrid. Si mirem la taxa de denuncies per cada milió de dones, veiem que el País Valencià també ocupa el quart lloc, darrere de Balears, Canaries i Murcia, i molt a prop de Madrid i Andalusia.